Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın Bapsı Nasıl Tutturulmuşr? Her binanın sahip başüstüneğu düz ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs takımlar aracılığıyla mimarilmaktadır.

Düz yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye pozitif raporunun hileınması bâtınin en önemli adımdır.

İçeriden hariçarı sahih itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir cenahının belirtik olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Olası bir felaketle karşıtlaşıldığında gestaltda mevcut insanların dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi dâhilin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Bununla bile hordaki kriterlere iye olan yerlerde sessiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Ayrıca Yangın Kapısının üzerinde kâin ürkü pas kilit sisteminin bile sorunsuz çdüzenıştığından sakıncasız yangın kapısı olunmalıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu strüktürnın karınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve deprem afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların güçını kurtardığında elan eksiksiz anlaşılacaktır.

Yangın kapkaloriın etkinliğini gözetmek ve yapı sakinlerinin güvenliğini hazırlamak üzere, denetimler esnasında herhangi bir sakamet bulunması halinde derhal onarım veya değişlemtirme binalmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Sertifikasız yangın bapları da yaraşıklı maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir almaşık sunar.

Report this wiki page